Kledingrekken en -kasten

Handige kledingrekken, creatieve oplossingen

  •        Kledingrek per ruimte
  •       Tips om kledij te sorteren
  •        Uw kledingrek als pronkstuk
  •        Een scheidingswand creëren
  •        Andere creatieve oplossingen

Staat u voor uw kledingkast en denkt u ‘ik heb niets om aan te trekken’? Dan hoeft u (helaas) niet meteen te gaan shoppen. Met wat extra orde en structuur heeft u ineens veel meer outfits dan u denkt. Maar hoe brengt u extra structuur in uw kleerkast als deze al uitpuilt? Misschien heeft u geen ruimte voor een grotere kledingkast of een extra kast. Vast wel voor een kledingrek, toch? Bovendien kan u een kledingrek kopen voor tal van redenen. Benieuwd naar wat u allemaal kan met uw Casibel kledingrek?

Waar moet u op letten

Gaat u een kledingrek kopen? Bedenk dan eerst even waar en waarvoor u uw kledingrek zal gebruiken. Iets verder in dit artikel ontdekt u immers dat een kledingrek niet enkel voor kleding gebruikt wordt. De creatieve mogelijkheden zijn oneindig. Denk dus eerst na over de plek die uw kledingrek krijgt. In een badkamer is het vochtiger dan in een slaapkamer en dus is ook het materiaal waaruit uw kledingrek gemaakt is belangrijk. Wil u het kunnen verplaatsen om in meerdere ruimtes te gebruiken? Dan kiest u best voor een verplaatsbaar kledingrek op wieltjes. Wil u uw kledingrek in de inkom gebruiken om jassen aan te hangen? Dan vindt u het vast praktisch dat er onderaan buizen of draagplanken voorzien zijn om ook schoenen op te plaatsen.

Kleding handig sorteren

Alles op een rijtje gezet om het juiste kledingrek te kopen? Mooi zo, dan kan u het beginnen volhangen met uw favoriete outfits. Ga niet zomaar onbezonnen te werk maar sorteer bijvoorbeeld per seizoen. Winterkleren de kast in, zomerkleren aan het rek. U kan uw kleren ook op kleur sorteren aan uw kledingrek. Of per functie. Misschien wil u het kledingrek wel gebruiken als pronkstuk in de kamer. Hang er uw mooiste, wildste of meest fonkelende kledingstukken aan en geef het een mooie in het oog springende plek in de ruimte. Ook hangbloempotjes zijn een handig attribuut. Vul ze met riemen, sjaals, juwelen of andere accessoires en hang ze zo aan uw kledingrek.

Creatieve oplossingen

Wees creatief en doe meer met uw kledingrek! Wordt er bij u thuis veel geknutseld of genaaid? Vul hangbloempotjes aan uw kledingrek met knutselmateriaal, wol, garen of wat u maar wil. Zo is alles netjes gesorteerd en in een handomdraai opgeruimd. U kan er ook enkele kapstokken aanhangen als houder voor uw favoriete magazines. Of u kan een kledingrek kopen om een ruimte in twee te delen. Met een paneelgordijn of leuk stofje erover creëert u heel eenvoudig een scheidingswand. Handig in huurwoningen waar u niet zomaar in de muren mag boren.

Hoe wil u uw nieuwe kledingrek gebruiken? Lees meer over het wisselen van winter- en zomerkledij, bekijk het assortiment Casibel kledingrekken en vind een verkooppunt bij u in de buurt.